Våpen FORESTILL DEG

 

brizai-patranka2.gif

Om prosjektet::

Vi ble oppsøkt av museets direktør. Han hadde et dilemma, han hadde en samling ekte og dyrebare våpen fra det XVIII århundre. Samtidig viste han at de besøkende, spesielt de yngre, ikke nyte og forstå historien og arven bak våpnene. Dermed besluttet museumsdirektøren at han ønsket en ny og innovativ måte å presentere museet.

Å lage en pedagogisk, men likevel morsom måte å lære om XVIII-tallet våpen, som ble brukt i Radvilla-regimens tider.

Vår løsning: Først samlet vi all informasjon vi kunne om hvert våpen som ble brukt, om våpenets historie og kontekst, så la vi en plan for hva og i hvilken rekkefølge våpnne skulle bli vist til de besøkende. Deretter produserte vi et spill: Spilleren skyter fiendens styrker med et valgt historisk nøyaktig våpen i VR, det er også et poengsystem.

Besøkende sa de forsto våpnene bedre, de så i hvilken sammenheng de ble brukt og hvorfor. Det var en situasjon som viste hvordan læring, når den er det blir gjort rett kan gi en innvirkning på det yngre publikum.

Vi arrangerte en konkurranse for ungdommen i Biržai kommune, Den fikk mye mediadekning og høy deltakelse. En spesiell hendelse varmer fortsatt hjertene våre. En ung gutt ville gå fra skolen for å spille disse spillene i museet, Det viste hvor effektivt vårt pedagogiske innhold kan være.